Hozzávalók:
500 gramm fagyasztott málna
5 dl víz
3 evőkanál méz
1/2 zöldcitrom (lime)
2 evőkanál joghurt
Elkészítése
Nem is szedem pontokba, hisz minek? Egyszerűen öntsünk mindent a turmixgépbe, reszeljük bele a zöldcitrom héját is, majd turmixoljuk össze 4-5 perc alatt, a legmagasabb fokozaton. Ha túl híg, adjunk hozzá egy kevés joghurtot, ha túl sűrűnek találnánk, kevés vízzel, tejszínnel javítsuk. Akik nem szeretik a málnamagot, azok nyugodtan átszűrhetik a levest egy szitán, de én kifejezetten szeretem ropogtatni a magokat, így ezt megspóroltam. A savanykás ízhatást tálaláskor egy gombóc vaníliafagylalttal ellensúlyozzuk, és mivel málnából sose elég: tegyük a tetejére pár friss málna szemet is. A levest én fagyasztott málnából készítem, mivel egyrészt olcsóbb, másrészt így nem kell bajlódni a leves lehűtésével, azonnal jéghideg levest kapunk.