16 szelethez:
A csokoládés tésztához:
fél csomag sütőpor, 15 dkg natúr joghurt
2 tojás, 1,5 dl napraforgóolaj
3 evőkanál holland kakaópor, 20 dkg liszt
14 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor
A málnás tésztához:
10 dkg málna, fél csomag sütőpor
15 dkg málnás joghurt, 2 tojás, 1,5 dl olaj
20 dkg liszt, 14 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
2 dl habtejszín, 10 dkg sűrű málnalekvár
25 dkg legalább 60%-os étcsokoládé
málnaszemek a díszítéshez
1 A kakaós tészta hozzávalóit kézi mixerrel simára keverjük. A málnás tésztához a málnát leturmixoljuk, majd a többi hozzávalóval azt is simára keverjük.
2 Mindkét tésztát egy-egy sima csöves nyomózsákba töltjük, és a kizsírozott, kilisztezett, kb. 22 cm átmérőjű tortaformába a két színt váltakozva körkörösen belenyomjuk.
3 180 °C-ra előmelegített sütőben először 20 percig, utána 160 °C-on 30-35 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni.
4 A mázhoz a tejszínt a csokoládéval gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd a málnalekvárt is belekeverjük. Egy lapos tálcára öntve hűtőbe tesszük dermedni, majd tálba szedjük, és habverővel krémesre, kenhetőre habosítjuk. A kihűlt tészta tetejére kenjük. A tetejét tálalás előtt megszórhatjuk friss málnaszemekkel.