Hozzávalók: 1 nagy pohár 20 %-os tejföl, 1 kis zacskó étkezési zselatin kb. 1 dl vízben feloldva, ízlés szerint porcukor, 1 tasak alsa gyümölcskocsonya (a gyümölcsnek megfelelő ízben), fél kg gyümölcs
Elsőként az alsa kocsonyát készítjük el a tasakon leírtaknak megfelelően. Ezután a püspökkenyérformát kibéleljük folpackkal, majd szépen belerendezzük a gyümölcsöket. Miután a kocsonya kellően lehűlt óvatosan a gyümölcsre öntjük, és teljes dermedésig hűtőbe tesszük. Közben a tejfölt és a porcukrot kézi habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a zselatint, majd a megdermedt kocsonyára öntjük és ismét a hűtőbe tesszük. Teljes dermedés után kiborítjuk és szeletelve tálaljuk.
A gyümölcs szezontól függően bármi lehet .