tésztalapokhoz:
12,5 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
20 dkg kristálycukor
10 dkg mandulapehely
citromlé
A krémhez:
4 dl tejszín
2 csomag habfixáló
40 dkg (fagyasztott) málna
A tojãssárgáját a margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarom. A lisztet összekeverem a sütőporral, és a masszához keverem. Közepes méretű tepsibe teszem, és 180°C-on félig megsütöm kb. 5 perc alatt. Ekkor kiveszem a tésztát, és hagyom a sütőt kb. 110°C-ra kihűlni.
Közben a 4 tojásfehérjét a 20 dkg cukorral és pici citromlével habosra felverem. Ha kihűlt a sütő, akkor a kemény habot a tésztára kenem, rászórom a mandulát, visszateszem a sütőbe, és 110°C-on szárítom. Tűpróbával ellenőrzöm.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verem, közben beleteszem a habfixálót. Ha kész a hab, belekeverem a málnát. Ha kihűlt a tészta, két lapra vágom. Az alsóra kenem a krémet, a felső, mandulás pedig résszel befedem. Hagyom, hogy a málna egy kicsit kiengedjem, és lehet szelni.