Málnás krémes

Hozzávalók:


Hozzávalók

Gyúrt tésztához

150 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g Rama
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Égetett tésztához

250 ml víz
50 g Rama
1 csipet só
150 g búzaliszt
30 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
Kb. 5 tojás (közepes méretű)
Fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívűl

2 evőkanál málnalekvár
Krémhez

250 g málna
1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
600 ml tej
200 ml száraz fehérbor
Ezenkívül

Porcukor a díszítéshez

Elkészítés:


málnát óvatosan leöblítjük. A tepsit (25 x 25 cm-es) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spiráljával) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon tepsi méretű lappá nyújtjuk, a tepsibe fektetjük, majd villával néhányszor megszurkáljuk a tészta felületét. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a tepsit sütőpapírral újra kibéleljük és félretesszük.
Az égetett tésztához a vizet a Ramaval és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet a keményítővel elkeverjük, egy adagban hozzákeverjük, és mérsékelt tűzőn addig keverjük, míg a tészta egy gombóccá összeáll és elválik az edény falától (kb. 1-2 perc). Majd a tűzről levéve 4 tojást egyenként a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk a tésztához, hogy az szép fényes legyen. Akkor jó, ha nehezen cseppen le a habverőről. Hagyjuk kihűlni. Végül a sütőport a kihűlt tésztához keverjük.
A tésztát három részre osztjuk, a tepsiben egy-egy adagot elsimítunk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült tésztalapokat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd az egyik tésztalapot 16 négyzetre vágjuk. A négyzeteket átlósan felezzük.
A krémhez a Házi krémes krémport a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 600 ml tej és 200 ml fehérbor felhasználásával elkészítjük.
A gyúrt tésztát a lekvárral megkenjük, majd egy égetett tésztalapot ráfektetünk. A krém felét a tésztán elsimítjuk, majd a málna felét a krémen elosztjuk, és egy újabb tésztalappal befedjük. A maradék krémet a tésztán elsimítjuk, a krémen a málnaszemeket ízlésesen elosztjuk, a tészta háromszögekkel befedjük. Porcukorral meghintve, ízlés szerint felkockázva tálaljuk.

Tálalás

kb. 16 szelet

Javaslaltok, alternatív elkészítés

Friss málna helyett epret, meggyet vagy szedret is használhatunk.

A sütemény egyszerűbb változatához a kétféle tészta helyett használhatunk 500 g mélyfagyasztott leveles tésztát.