Málnás krémtorta

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: 150 gr. liszt, 100 gr. hideg vaj, 50 gr. porcukor, 1 csipet só, 3 evőkanál felvert tojás. Töltelék: 2 db. nagyobb tojás, 175 gr. tejföl, 1 dl. tej, 1 csomag vaníliás cukor, 80 gr. cukor, 1/2 citrom reszelt héja. Továbbá: 300 gr. gurulós málna, 1 púpos evőkanál kukorica keményítő. Tálaláshoz: porcukor, pár szem málna, esetleg vanília fagylalt.

Elkészítés:


Először a tésztát készítjük el. A lisztet kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a porcukrot és a sót. A két tojást felütjük egy tálba, villával felkeverjük, majd 3 evőkanállal kivéve belőle, a tészta alapjához adjuk. A maradék tojást félre tesszük a töltelékhez. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagolva fél órára a mélyhűtőbe tesszük dermedni. Mikor a tészta lehűlt, akkor lisztezett gyúrólapon kerek, kb. 25 cm átmérőjű lapot nyújtunk belőle. Egy kerek, kapcsos torta forma alját vajjal kikenjük, majd liszttel meghintjük, és ebbe terítjük bele a kinyújtott tésztát. Úgy igazítsuk el, hogy a tésztának legyen egy kb. 2 cm-es pereme. Villával díszítsük meg a tészta szélét, hogy cakkos legyen. A málnát tegyük egy tálba, szórjuk rá a keményítőt és kanállal óvatosan forgassuk össze, hogy a málna ne nagyon törjön össze és mindenhol bevonja a keményítő. Az így előkészített málnát szórjuk a tésztára.
Ez után keverjük ki a tölteléket. A megmaradt felvert tojásokhoz adjuk hozzá a tejfölt, a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és egy habverővel keverjük teljesen simára. A kész öntetet, csurgassuk a málnára. Kissé rázogassuk meg, hogy mindenhol kitöltse az öntet a málnát
A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra és tegyük be a süteményt sülni. Kb. 25-30 perc alatt "rezgősre" süssük meg. Egy fapálcikával azért ellenőrizzük, hogy valóban átsült e a tortánk. Hűtsük ki teljesen a süteményt, majd porcukorral megszórva, málnaszemekkel díszítve adjuk asztalra.