Málnatorta égetett tésztából

Hozzávalók:


Tészta:
2,5 dl víz
75 g vaj
1 csipet só
150 g liszt
3 nagy tojás
Krém:
10 lap zselatin
250 g Mascarpone
250 g soványtúró
75 g cukor
1 csom. vaníliás cukor
0,5 citrom
300 g málna
400 g tejszín
100 ml tojàslikőr
2 e.k. porcukor
1 marék tojáscukor

Elkészítés:


1. Tészta: a hozzávalókból égetett tésztát készítünk.

2. Utána beletöltjük egy nagy csillagcsöves habzsákba. Egyenként két kb. 22cm átmérőjű korongot nyomunk spirál alakban sütőpapírral bélelt tepsibe. A spirálvonalak között hagyjunk 1 cm-t, hogy tudjon hova növekedni sütés közben. Egymásután előmelegített sütőben kb. 25 percig 200° C-on, vagy légkeveréssel170° C-on megsütjük. Rácson kihűtjük.

3. Az egyik lapot egy kapcsos tortaforma aljába tesszük. A zselatint beãztatjuk és kinyomkodjuk. A túrót és a mascarponét a kétféle cukorral és a citromlével simára keverjük. A zselatin felét a túrókrémbe keverjük. 250 g málnát hozzákeverünk. Hűtőszekrénybe tesszük.

4. A tejszínből kemény habot verünk. A maradék zselatint egy ek. porcukrot és a tojáslikőrt hozzákeverjük. rákenjük a málnás rétegre. Ráhelyezzük a masik tésztakorongot. A tetejét porcukorral meghintjük és málnaszemekkel és tojáscukorral díszítjük.