Mandulakrémes meggyes pite

Hozzávalók:


tészta:

30 dkg liszt

2 púpos kk.sütőpor

15 dkg vaj

5 dkg porcukor

kb.7 ek.hideg víz

töltelék:
25 dkg mascarpone ( vagy egy 450 gr-os 20%-os tejföl kicsurgatva)
15 dkg tejföl
2 tojás
15 dkg darált mandula (én a vékony barna héjjal együtt daráltam)
4-5 ek. barna nádcukor
reszelt citromhéj, 1 tk.vaníliakivonat
50-60 dkg magozott meggy

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrom és fóliázva mehet a hűtőbe.

A töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra keverem, beleteszem a meggy kivételével az összes többi hozzávalót. A tésztát kinyújtom és kibélelem vele a piteformát, beleszórom a meggyet, ráöntöm a mandulás keveréket. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 perc alatt sül meg. Hagyom teljesen kihűlni, csak utána vágom fel.