Hozzávalók
Mandulás roló
150 g vaj
150 g cukor
200 g méz
200 g mandula (darálva)
10 g liszt
10 g tej
Töltelék
200 g tejszín
30 g porcukor
A rolókhoz egy serpenyőben olvasszuk össze a cukrot és a mézet a vajjal.
Adjuk hozzá a lisztet, a mandulát és a tejet, keverjük össze.(Az állaga a palacsinta tésztához hasonlít.) Sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk a tésztából 1 tk mennyiségeket, egy nagy tepsibe kb. 6-7 fér el.
Előmelegített 175°C hőmérsékletű sütőben süssük kb. 6 percig, aranysárgára.
Vegyük ki a tepsit a sütőből, várjunk 20-30 másodpercet majd egy spatula segítségével emeljük le a lapról, formáljuk cső alakúra (ha van habroló formánk akkor annak a segítségével).
A töltelékhez verjük kemény habbá a tejszínt a porcukorral. Töltsük habzsákba és töltsük meg vele a rolókat.
Vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasztott étcsokoládéval díszíthetjük.