Hozzávalók:
15 dkg vaj, szobahőmérsékletű
1 db tojás
1 ek citromhéj
20 dg őrölt mandula
10 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 ek citromlé
1 db tojássárgája
3-4 db citrom
Keverjük össze a vajat a tojással.
Adjuk hozzá mandulát, a porcukrot, lisztet és a citromlevet is.
Osszuk a tésztát két részre és formáljuk őket 5 cm átmérőjű rudakká.
Melegítsük a sütőt 180 °C-ra.
A tésztát vágjuk 4 mm vastag szeletekre. Tegyük őket kivajazott sütőlapra, és kenjük át a tetejüket tojássárgájával.
A megmosott, leszárított citromokat vágjuk nagyon vékony 3-5 mm-es szeletekre, tegyük őket a sütemények tetejére, szórjuk meg cukorral.
Süssük 12-15 percig, az utolsó 5 percben grillfokozattal segítsünk rá, hogy a tetejére szórt cukor rákaramellizálódjon.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.