Mandulás tuile

Hozzávalók:


Körülbelül 20 darab nagy tuile koronghoz, 12 dkg lapra szeletelt mandulára, 2 tojásfehérjére, 12 dkg átszitált porcukorra, 3 dkg felforrósított vajra, 2 dkg lisztre, két csepp vanília és egy csepp keserűmandula kivonatra van szükség.

Elkészítés:



A liszt kivételével előző nap összekeverem a hozzávalókat. A felforrósított vajat adom utoljára a masszához.
Hűtőben hagyom pihenni. Másnap a liszttel alaposan összekeverem a masszát.

A tepsit kibélelem sütőpapírral, a szilikonos a legkiválóbb. Kávéskanállal kis halmokat rendezek a bélelt tepsire, kicsit messzebb egymástól.
Pohárba hideg vizet töltök, mert a halmokat vizes evőkanállal simítom el minél vékonyabbra. A kanalat minden simítás után tisztára törlöm, és a hideg vízben megmerítem.

150 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütöm a mandulás korongokat, addig, amíg világos aranybarnák nem lesznek

Azonnal, fém spatulával tálcára rendezem a kekszeket, hogy mielőbb meghűljenek, megszilárduljanak. Ekkor még plasztikusak.


Egy részüket csokoládéval mártom meg.

10 dkg 70%-os (mondjuk prémium Tibi, Carte D’or, Lindt) csokoládét olvasztok 2 dkg vajjal, vízgőz fölött. Hagyom egy kicsit hűlni.

A kihűlt, megszilárdult mandulás ropogósokat vékonyan, körben bevonom, megmártom a csokoládéban. Rácson, hideg helyen hagyom hűlni egy-két órán át.