Medvehagymás, sonkás pogácsa

Hozzávalók:



16 darab
» 25 dkg liszt
» 1 ek sütőpor
» 1 tk só
» 2 tojás
» 1,2 dl tejszín
» 1 csokor medvehagyma
» 20 dkg főtt, füstölt tarja vagy sonka
» 10 dkg érett, kemény juhsajt
» 15 dkg hideg vaj
» kenéshez: 1 tojás

Elkészítés:


Először összekeverjük a száraz anyagokat, azaz a lisztet, sót és az sütőport, majd egy aprítógépben a hideg, felkockázott vaj felével összevegyítjük, majd megszórjuk juhsajttal és félretesszük. Ezután összekeverjük a nedves hozzávalókat: a hideg tejszínt a tojásokkal. A száraz és a nedves anyagokat összevegyítjük, és beleforgatjuk a felkockázott sonkát és az apróra vágott medvehagymát. Kézzel összedolgozzuk, átgyúrjuk majd sodrófával, lisztezett deszkán kinyújtjuk és háromszög formájú pogácsákat készítünk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, 2-3 cm-re egymástól és a tetejüket megkenjük felvert tojással. 200 C fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűlve fogyasztjuk.