Meggyes brownie

Hozzávalók:


100 gramm keserű csoki
120 gramm vaj
150 gramm cukor
4 tojás
150 gramm liszt
1 teáskanál sütőpor
300 gramm tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
400 gramm friss vagy fagyasztott meggy
1 csipet só

Elkészítés:


darabokra tört csokoládét a vajjal együtt vízgőzön olvasszuk fel.

Egy tálban robotgéppel keverjünk össze 2 tojást 50 g cukorral, adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukrot.
Öntsük hozzá a csokoládés vajas keveréket is, majd a sütőporral elkevert lisztet és lassú fokozaton keverjük össze.

Egy másik edényben a túrót keverjük krémesre a maradék 100 g cukorral, és a maradék 2 db tojással.

Vajazzunk ki 20 cm átmérőjű kerek torta formát, vagy kis méretű tepsit és öntsük az aljára a tészta harmad részét
Erre öntsük rá a túrós keverék felét, szórjuk rá a gyümölcs felét, majd ismét kakaós tészta, túrós keverék .. Ha nem sikerül a 2. réteg kakaós tésztát tökéletesen egyenletesre elkenni az nem baj.

Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük 40-50 percig (tűpróba).