A piskótához
15 dkg finomliszt
15 dkg cukor
15 gkg vaj
2 e.k. cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
A töltelékhez
2 ek meggylekvár
3 e.k. rum
10 dkg meggy (kimagozott, lehet fagyasztott is)
A mázhoz
87 g cukor
4 ek vaj
20 ml tej
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál vanília kivonat
A sütőt előmelegítjük.
Összekeverjük a piskótához a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a folyékonyakat is, és alaposan kikeverjük.
Kizsírozott, kis méretű kapcsos kerek formába öntjük, és megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy ragad-e még a belseje, ha igen, akkor tovább sütjük, míg jó nem lesz).
Sütés közben a teteje felpúposodik, ezt a „púpot” levágjuk, amikor már teljesen kihűlt a tészta, és apró kockákra vágjuk.
Hozzákeverjük a rumot a meggyet és a meggylekvárt, míg sűrű massza nem lesz, vigyázva, hogy ne legyen túl nedves, mert akkor eláztatja a tortát.
A piskótát két lapra vágjuk, és a fenti masszát a két lap közé visszatöltjük.
Ha sütőpapírt teszünk bele, azzal könnyen ki tudjuk emelni.
A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat, forrásig hevítjük, utána még kb. két percig közepes hőmérsékleten főzzük, majd azonnal a tortára öntjük. Elsimítjuk, és megdermedésig békén hagyjuk. (Már ha van elég önuralmunk.)