Meggyes kosárkák

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta (50 dkg)
4-5 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaó
csapott evőkanál instant kávé

Elkészítés:



1 csomag leveles tészta
1 tojássárga
1 evőkanál cukor
1 kis üveg meggydzsem
A felengedett leveles tésztát kinyújtottam, négyzetekre vágtam. Úgy emlékszem, 12 darab lett belőle. A négyzeteket összehajtottam így:

Két szélétől úgy 1-1,5 cm-re bevágtam, de a háromszög csúcsánál maradjon egyben. Kihajtottam:

A levágott szélt az ellenkező oldalra hajtottam, kissé hozzányomkodtam a tészta széléhez. A másik felével is ugyanígy jártam el:

A tésztaszéleket megkentem tojássárgával, megszórtam kristálycukorral. Előmelegített sütőben kisütöttem. Sülés után 1-1 kanál meggydzsemet tettem a kosárkák közepére. Volt, amelyik közepe felpúposodott, azt lenyomkodtam, s csakazértis megtöltöttem.

Mindkettő finom volt, de a kosárkák készítését jobban élveztem. Kelt tésztából is érdemes lenne elkészíteni; töltelékkel együtt is süthető. Ha kipróbáltam, azt is megmutatom!