Meggyes krémes

Hozzávalók:


személyre
A VIZES PISKÓTA
- 6 tojás
- 3 evőkanál víz
- 9 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt
- 1 késhegynyi szalalkáli
A KRÉM
- 1 csipet só
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 dl hideg víz
- 15 g zselatin
A SÜTEMÉNY ÖSSZEÁLLÍTÁSA
- ribizlilekvár
- 2-3 nagy üveg meggybefőtt
- 2 csomag piros tortazselé

Elkészítés:


VIZES PISKÓTA
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra - SÜTÉS: 20 perc - A tojásfehérjékből és 3 evőkanál vízből habot verünk, hozzáadjuk a 9 evőkanál kristálycukrot. Tovább verjük, míg az egész kemény nem lesz. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, majd végül a szalalkálival elkevert lisztet. Nagy tepsit papírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben megsütjük.
A KRÉM
A krémhez egy deci hideg vízbe áztatjuk a zselatint. A 6 tojássárgáját elkeverjük egy csomag vaníliás cukorral, 1 csomag vaníliás pudingporral, 5 dl tejjel, 5 dkg cukorral, és nagyon kicsi lángon sűrű krémmé főzzük. Amikor kész, rögtön belekeverjük a zselatint. A 6 tojásfehérjét egy csipet sóval és 20 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a forró krémbe forgatjuk.
A SÜTEMÉNY ÖSSZEÁLLÍTÁSA
A teljesen kihűlt piskótát két lapba vágjuk. Az egyiket belefektetjük a tepsibe, amiben sütöttük. Megkenjük lekvárral. Rákenjük a krémet. Rárakjuk a másik lapot, ezt is megkenjük lekvárral. Kirakjuk lecsöpögtetett meggybefőttel. A tetejét bevonjuk tortazselével. Pár órát hideg helyen dermesztjük, utána kockára vágjuk.