Meggyes lepény

Hozzávalók:


45 dkg liszt, 1 cs sütöpor, és 1/2 cs por élesztö, 2 tojàs sàrgàja, 2 ek cukor , 20 dkg rama, 1 citrom reszelt héja, 18 dkg tejföl .csipet so. : jo kis könnyü tésztàt kapok, megfelezem, kinyujtom ,kb 4 mm magasra, sütöpapiros tepsibe teszem, az also lapot kissé megszorok buza daràval, erre kerül a töltelék és rà a felsö lap. a felsö lapot megkenem 1 tojàs sàrgàjàban elkevert 1 tk tejföllel. 180 fokon sütöm elömelegitett sütöben . a töltelék:: 1,5 üveg meggybefött levét leszüröm egy kislàbasba , teszek hozzà még 1,5 dl vizet , cukrot izlés szerint és 2 cs fözös vanilia vagy tejszin izü pudingport. felfözöm , mikor kész belekeverem a meggy szemeket , és 1 ek buza daràt , hagyom hülni , ezzel töltöttem .