Meggyes makron

Hozzávalók:


200 g dió (darált)
200 g kristálycukor
140 g tojásfehérje
25 szem rumos meggy
mandula (szeletelt)

Elkészítés:


1
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt.
2
A diót és a kristálycukrot egy konyhai aprítóba tesszük, majd addig daráljuk, míg darált dió finomságúvá nem válik.
Meggyes makron recept 1. fázisfotóMeggyes makron recept 2. fázisfotóMeggyes makron recept 3. fázisfotó
3
A cukros dióhoz öntjük a tojásfehérjét, és fakanállal egyenletesen elkeverjük a masszát.
Meggyes makron recept 4. fázisfotóMeggyes makron recept 5. fázisfotóMeggyes makron recept 6. fázisfotó
4
Egy tepsibe kiterítjük a szeletelt mandulát, és nyomózsákból csíkokat nyomunk a stiftelt mandulára a diós masszából.
Meggyes makron recept 7. fázisfotóMeggyes makron recept 8. fázisfotóMeggyes makron recept 9. fázisfotó
5
A kinyomott masszák közepére teszünk egy-egy szem kimagozott, lecsöpögtetett rumos meggyet. Kezünkkel golyókat formázunk a diós masszából úgy, hogy a meggy belülre, a stiftelt mandula kívülre kerüljön.
Meggyes makron recept 10. fázisfotóMeggyes makron recept 11. fázisfotóMeggyes makron recept 12. fázisfotó
6
Az előmelegített 180 C-os sütőben 10-20 perc alatt aranybarnára sütjük a macaronokat.