Meggyes somlói galuska

Hozzávalók:


6 tojásos vizes piskóta, 1 e.k. kakaó, 2 e.k. pirított dió darálva, 1 csom. vaníliás cukor
Töltelék: 6 dl tej, 1,5 csom. vaníliás puding, 20 dkg cukor, 2 dl habtejszín, 1 e.k. zselatin ( dkg), 8 dkg dió pirítva, aprítva, 15 dkg magozott meggy
Öntet: 10 dkg cukor, 1 dl víz, 5 dkg magozott meggy, 4 dkg kakaó, 4 dkg vaj,rum, v. meggylikőr

Elkészítés:


Tészta:
Elkészítjük a vizes piskótát. Három részre osztjuk. Egy harmadhoz hozzákeverjük a darált diót, a második harmadhoz a kakaót. Külön-külön megsütjük. 3 db 15x20 cm- es lapot kapunk.
Töltelék:
A szokott módon pudingot készítünk, kihűtjük, majd tejszínhabbal lazítjuk. A zselatint feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük.
Összeállítás:
Ha a krém elkezd sűrűsödni, rákenjük a lapokra. Az egyes krémrétegekre diódarabokat és meggyszemeket szórunk. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Öntet:
A meggyet a cukorral, vízzel pár perc alatt megpároljuk, majd leszűrjük. Ebbe a lébe keverjük a kakaót, vajat, rumot, ettől egy kicsit besűrűsödik. Kihűtjük, és hozzákeverjük a meggyet.
A kockára vágott somlóit a meggyes- kakaós öntettel és tejszínhabbal tálaljuk.