Meggyes tiramisu

Hozzávalók:


Piskótához:
3 tojás
3 ek. liszt
3 ek. cukor
Meggyes krémhez:
1 üveg magozott meggybefőtt
fahéj
1 ek. cukor
1 csom. vaníliás pudingpor (főzős)
1 ek. ráma
Mascarpone-s krémhez:
250 g mascarpone sajt
3 tojás
3 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. rumaroma
Ezen kívül:
20 db babapiskóta
1 -2 kk. cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:


Piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük. (Az én habverőmmel max. fokozaton kb. 2 perc)
A sárgájába beletesszük a 3 ek. cukrot és a gépi habverővel ezt el jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó. (ez is kb. 2 perc alatt készen van.)
Végül a fehérjehabos nagy tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzáadjuk a 3 ek. lisztet és óvatosan (fakanál vagy szilikonlapát segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük.
Alufóliából kis tepsit hajtunk, 21 x 31 cm nagyságút, ebbe beleöntjük a piskóta masszát, elegyengetjük, majd kb. 8 perc alatt 250 fokon készre sütjük. (Vékony, hamar megsül, figyelni kell, nehogy megégjen!) Hűtjük, majd a fóliát óvatosan lehúzzuk róla.
Meggyes krém elkészítése:
A pudingport a meggylé kisebb részével csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi meggylevet. (Nekem 3,5 dl volt.) Ízesítjük egy kis fahéjjal és állandó keverés mellett megfőzzük.
Hozzáadunk 1 ek. cukrot, 1 ek. margarint és a meggyet, és még egy kicsit a tűz fölött átkeverjük, míg elolvad a ráma és a cukor is.
Félretesszük hűlni.
Mascarpone-s kréme elkészítése:
Tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot, rumaromát és gépi habverővel jól kikeverjük.
A sárga cukros keverékbe beletesszük a mascarpone sajtot és azzal is jól kikeverjük.
A sajtos krémhez hozzáadjuk a tojáshabot, de vigyázva nehogy összetörjük. Ezt már csak fakanállal, óvatosan keverjük össze.
Sütemény összeállítása:
Alulra kerül a piskóta.
Arra ráöntjük a meggyes pudingos krémet, eligazítjuk.
Erre került rá a 2 x 10 db babapiskóta.
A piskótára pedig óvatosan rákenjük a mascarpone-s krémet.
Végül a tetejét megszórjuk a kakaóporral (cukrozatlan, ét kakaópor)
Egy napot hűtőben állni hagyjuk, hogy a babapiskóta jól átpuhuljon.
Másnap a piskóták között haladva felszeleteljük. 20 szép szeletre vágható.