Meggyes vaníliapudingos süti

Hozzávalók:


A meggyes alaphoz
700 g meggybefőtt (magozott)
700 ml meggybefőtt leve
300 ml víz
140 g kristálycukor
180 g búzadara
A rétegezéshez
24 db babapiskóta
A pudinghoz
80 g pudingpor (vaníliás)
200 ml 2,8%-os tej
60 g kristálycukor
800 ml 2,8%-os tej
A tetejére
50 g tejcsokoládé

Elkészítés:


1
A meggybefőtt levét leszűrjük. A levet kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1 litert adjon ki.
700 ml meggybefőtt leve, 300 ml víz
2
Feltesszük főni a meggylevet a cukorral.
140 g kristálycukor
3
Mikor felforrt a meggylé, hozzáadjuk a búzadarát, és habverővel folyamatosan keverve, kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük közepes hő fölött.
180 g búzadara
4
Hozzáadjuk a befőtt meggyeket, amiről előzőleg leszűrtük a levet. 1-2 percet ezzel is főzzük.
700 g meggybefőtt (magozott)
5
Egy 30 X 24 cm-es tepsibe öntjük a sűrű búzadarás- meggyes pudingot, és gyorsan elterítjük benne egyenletesen.
6
Azonnal, amint elterítettük, rápakoljuk a babapiskótákat, és kicsit belenyomkodjuk, mielőtt bebőrösödne a meggyes puding teteje.
24 db babapiskóta
7
Most a vanília pudinghoz a vaníliás pudingport elkeverjük a kristálycukorral, és a kevesebbik tejjel.
80 g pudingpor (vaníliás), 200 ml 2,8%-os tej, 60 g kristálycukor
8
A nagyobbik mennyiségű tejet felfőzzük, és mikor elkezd forrni, hozzáöntjük a tejjel-cukorral kikevert pudingport, és kb. 3-4 perc alatt közepes hő fölött sűrű pudingot főzünk belőle.
800 ml 2,8%-os tej
9
Mikor kész, gyorsan, egyenletesen elterítjük a babapiskóták tetején
10
Most hagyjuk szobahőmérsékletre kihűlni az egészet, majd tegyük hűtőbe a szeletelésig.
11
Ha kihűlt csokit reszelünk a tetejére, és szeleteljük. El is készült a mennyei sütés nélküli meggyes vaníliapudingos süti.
50 g tejcsokoládé