Méhsejt torta

Hozzávalók:


120 ml tej
3 ek méz
200 g cukor
4 púpozott ek vaj
2 tk szódabikarbóna
1 tk fehér borecet
5 ek kakaópor
1 db tojás
300 g sima liszt (szükség lehet kicsit több)

Krém
4 púpozott ek sima liszt
3 púpozott ek kukoricakeményítő
480 ml tej
70 g cukor
3 nagy tojás sárgája
1 vaníliarúd vagy 1 ek vanília aroma
2 púpozott ek vaj
240 ml tejszín, hideg

Dulce de leche zselé
270 g dulce de leche
57 g vaj, szobahőmérsékletű
60 ml tejföl
3 ek forró víz
3 zselatin lap (vagy 1 ek zselatinpor)

Elkészítés:


A kis serpenyőben olvasszuk össze kis lángon a vajat, a kakaóport, a cukrot, a tejet és a mézet.
Egy kis tálkában keverjük el az ecetben a szódabikarbónát, ez rögtön fel fog habzani, öntsük a vajas keverékbe.
Adjuk hozzá a tojást és nagyon gyorsan keverjük össze. Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni kb. 5 percig. Részletekben kezdjük hozzáadagolni a lisztet, közben folyamatosan keverjük. Mikor már elég sűrű öntsük lisztezett deszkára és a maradék lisztet is gyúrjuk hozzá.
Felezzük el, majd mindkét részt osszuk további 5 darabra.
Nyújtsunk belőle 10 nagyon vékony lapot, amiből vágjunk ki 25 cm átmérőjű köröket.
A maradékok felhasználásával lehet, hogy még egy 11. lapot is ki tudunk vágni belőle.
Minden lapot szurkáljunk meg villával, és sütőpapírral bélelt lapon, előmelegített 180-190°C hőmérsékletű sütőben és süssük kb. 4-6 percig.
Hagyjuk mindegyiket teljesen kihűlni.


Krém
Egy közepes méretű serpenyőben melegítsük fel a tejet a magnélküli vaníliarúddal (forralni nem kell). Amikor habzani kezd, vegyük le a lángról. Vegyük ki belőle a vaníliarudat.
Keverjük össze a tojássárgáját a cukorral, a kikapart a vanília magokkal, az átszitált liszttel és kukoricakeményítővel. Keverjünk hozzá a tejből egy keveset.
Közepes lángra tegyük fel a nagyobb rész tejet és öntsük hozzá lassan a tojásos keveréket, sűrítsük be. Adjuk hozzá a vajat és keverjük amíg felolvad.
Tegyük át egy tálba, és fedjük le a közvetlen felületét folpackkal, ez megakadályozza a bőrösödést, tegyük be hűtőszekrénybe hűlni.
Verjük kemény habbá a tejszínt és óvatosan forgassuk a krémhez.
Állítsuk össze a tortát, minden tésztalapra kenjünk kb. 2,5 ek krémet. Tegyünk a tetejére valamilyen súlyt, ha melegben készítjük (nyáron) a tortát akkor tegyük fél órára a hűtőszekrénybe.


Dulce de leche zselé
Áztassuk a zselatinlapokat hideg vízbe kb. 5 percig.
Keverjük össze a vajat dulce de leche-vel.
Nyomjuk ki a felesleges vizet a zselatinlapokból, oldjuk fel 3 ek forró vízben.
Adjunk hozzá 1 ek tejfölt a zselatinhoz és jól keverjük össze, majd keverjük hozzá először a maradék tejfölt, aztán a dulce de leche-s keveréket is.
Gyorsan dolgozzunk az elkészült krémmel, mert hamar megdermed, azonnal vonjuk be vele a torta oldalát és tetejét. A már előzetesen kivágott légbuborékos fólia csíkot és kört óvatosan nyomjuk bele a krémbe.
Néhány órára tegyük hűtőszekrénybe, majd óvatosan távolítsuk el róla a fóliát.
Díszítsük marcipán méhecskékkel.