Meiseni túrótorta

Hozzávalók:



Hozzávalók: 6 db tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 1-2 citrom héja, kevés citromlé, 1 kg túró, 10 dkg búzadara, 1 evőkanál keményítő, 1 csipet só.

Elkészítés:



Előkészítek mindent.
- Szétválasztom a tojásokat, és külön edénybe teszem őket.
- A tojássárgájához rakok 20 dkg cukrot, a vajat, citromhéjat-levet.
- Kimérem egy tálkában a búzadarát, keményítőt, csipet sót.
- A túrót is odakészítem, de nem szoktam áttörni.
- Kivajazom, lisztezem a 28 cm-es tortaformát.
- Bekapcsolom a sütőt 180 Celsius fokra.
Összeállítom a sütit.
- Habosra keverem a tojássárgás keveréket robotgéppel
- Hozzáadom a túrót - keverem tovább -.
- Következik a búzadara, keményítő, só
- Felverem a tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral és ezt már
szilikonos lapáttal forgatom a masszába.
- Mehet az előkészített formába, majd az előmelegített sütőbe.
Sütés az első fél órában 180 fokon, majd 160 fokra visszaveszem a hőmérsékletet, és újabb fél óra, 40 percig sütöm tűpróbáig. Ez utóbbi a túró nedvességtartalma miatt változó.
Önmagában is finom, de jó kis házi lekvárral még jobb!