Mentolos csokitorta

Hozzávalók:


5 tojásból sütött kakaós piskóta (7 e.k. liszt, 3 e. k. kakaópor)
20 dkg mentolos csokoládé
10 dkg étcsoki
4+ 2 dl tejszín
1,5+ 0,5 csomag habfixáló
2 doboz mentolos csokilapocska (kicsi)

Elkészítés:


Elkészítjük a krémet: 4 dl tejszínt felteszünk lassú tűzön melegedni (vigyázzunk, ne forrjon!), beletördeljük a 20 dkg mentolos csokit, és folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg a csokoládé teljesen felolvad benne. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni, néha megkeverjük.
2 dl tejszínbe beletördeljük az étcsokit, és ugyanúgy járunk el, mint a mentolos csokinál.

Hűtőbe tesszük 1-2 órára, -vagy egy éjszakára- hogy alaposan lehűljenek, majd a hűtőből kivéve a 1,5, ill. 0,5 csomag habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük.

Összeállítás:
A kakaós piskótát 3 részre vágjuk, és a mentolos csokikrémmel laponként megkenjük. Egy keveset félreteszünk belőle a díszítésre. A tetejét és oldalát a felvert csokikrémmel bekenjük. A félretett mentolos krémmel és a mentolos csokilapocskákkal díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ryelands csokiból- Tesco (töltött, tej)
KIPRÓBÁLT, ÁTALAKÍTOTT RECEPT
FOTÓ: saját