2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál méz
1 evőkanál dijoni mustár
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
fél teáskanál szárított oregánó
fél teáskanál szárított bazsalikom
fél teáskanál só (ízlés szerint több is lehet)
frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
16 dkg bébi piros burgonya, félbevágva
4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
20 dkg brokkoli rózsa
Keverd össze a mézet, fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, 1 evőkanál olívaolajat, a sót és a borsot.
A fűszeres mártás felét tedd félre, a többiben forgasd meg a hússzeleteket, és hagyd állni 1 órát.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
Öntsd rá a burgonyára az 1 evőkanál olívaolajat és ízlés szerint sózd meg. Tedd fóliával bélelt tepsibe, fektesd rá a csirke melleket. A brokkolit tedd mellé és locsold meg a félretett mártással.
Süsd 35 percig, vagy amíg a csirke teljesen át nem sül, és a burgonya meg nem puhul. Ha ressebben szereted a brokkolit, csak félidőben tedd a tepsibe.