Micimackó torta

Hozzávalók:



Tészta
50 g vaj
200 g cukor
3 db tojás
2 ek méz
1 tk szódabikarbóna
2 ek vodka
1/2 tk só
420 g liszt

Töltelék
480 ml tejszín
100 g cukor
720 ml tejföl
1 ek vanília aroma

Bevonat
230 g krémsajt, (Philadelphia)
2 ek vaj, szobahőmérsékletű
120 g porcukor

Elkészítés:



Készüljünk elő sütőpapírokkal, 8 db 23 cm átmérőjű kerek lapot kell sütnünk. Ezeket rajzoljuk fel a papír aljára.

A tésztához vízgőzön olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot, a tojásokat, a mézet, a szódabikarbónát, a sót és a vodkát.
5 percig keverjük habverővel, arra vigyázunk, hogy a tojást ne főzzük meg!
Adjunk hozzá 280 g lisztet, keverjük további 4 percig. Vegyük le a tűzről, öntsük hozzá a maradék lisztet, gyúrjuk össze a tésztát.
Amíg még meleg osszuk 8 részre, és formáljuk ezeket a darabokat golyó alakúvá.

Nyújtsuk a tésztákat kerek lappá, egy kicsivel nagyobb méretűre, mint amit a sütőpappíra felrajzoltunk.
Előmelegített 190 °C hőmérsékletű sütőben süssük a lapokat világosra, kb. 3 perc. Amíg az egyik sül, az alatt az idő alatt kinyújtjuk a következő lapot.
Mielőtt leválasztanánk a sütőpapírról, még melegen vágjuk le a széléről a felesleges részt. Ezeket a darabokat gyűjtsük össze mind a 8 lapról, morzsoljuk össze, tegyük félre. A lapokat rácson hagyjuk kihűlni.

A töltelék krémhez verjük a tejszínt a cukorral kemény habbá, forgassuk hozzá a tejfölt a belekevert vaníliával.
Töltsük meg a lapokat és tegyük a tortát 12-24 órára a hűtőszekrénybe.

A bevonó krémhez keverjük a vajat a porcukorral krémesre, adjuk hozzá a krémsajtot is. Vonjuk be vele a tortát, végül díszítsük a félretett morzsával.