Mogyorós csók torta csokis krémmel

Hozzávalók:


Kívül ropogós, belül ragadós lapok között lágy csoki krém, hmmmm

Lapok:
15 dkg törökmogyoró, darálva
5 db tojásfehérje
25 dkg porcukor, szitálva
1 ek borecet

Csokoládé krém:
25 dkg mascarpone, szobahőmérsékletű
140 ml tejszín, habbá verve
10 dkg étcsokoládé, vízgőzön megolvasztva

Elkészítés:


Kívül ropogós, belül ragadós lapok között lágy csoki krém, hmmmm

Lapok:
Verjük kemény habbá az ecettel és a kanalanként adagolt porcukorral a fehérjéket.
Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, forgassuk bele a finomra darált mogyorót. Felezzük el.
Sütőpapírra jelöljünk be 2 db 18-20 cm átmérőjű kört, és ennek a sablonnak a segítségével terítsük el a két adag mogyorós habot a papíron.
Előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 perc alatt sül készre, rácson hagyjuk kihűlni.

Csokoládé krém:
A mascarponét keverjük óvatosan össze a habbá vert tejszínnel, részletekben kanalazzuk hozzá a csokoládét.
Töltsük a krémet a lapok közé.