Moszkauer 2.

Hozzávalók:


10 dkg vaj
12 dkg cukor
1.5 dl habtejszín
5 dkg méz
2 evőkanál finomliszt
30 dkg dió
2 narancsból nyert narancshéj (vagy 10 dkg cukrozott narancshéj)
A mázhoz
20 dkg tortabevonó (ét)
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:


A vajat, a cukrot, a mézzel és a tejszínnel összeforraljuk.
Hozzáadjuk a diót, amit előtte durvára aprítunk (kb. 10 dkg-ot le is darálhatunk), a narancshéjat és a lisztet. Jól elkeverjük, és főzzük még kb. 2 percig
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, kibélelünk egy-két tepsit sütőpapírral és egy teáskanál segítségével diónyi adagokat teszünk a tepsikbe. Legalább 5 centire tegyük egymástól a halmokat, és kicsit meglapogathatjuk a kanállal.
A sütés nagyon gyors, max. 5 perc, és kész, akkor jó, ha egy kicsit megpirul a széle. A megsült moszkauereket sütőpapírostul húzzuk le a tepsiről, és hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűltek, a vízgőz felett felolvasztott és olajjal elkevert csokoládéval egy kenőecset segítségével lekenjük az aljukat, és visszarakjuk a sütőpapírra. Mikor megdermed a csoki (hűtőbe rakva gorsabb), leválasztjuk a sütőpapírról, és dobozba téve sokáig eláll (már ha marad).
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses