4 dkg dió
3 dkg mandula
3 dkg törökmogyoró
5 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg vaj
0.5 dl habtejszín
5 dkg cukor
3 dkg finomliszt
A csokoládé bevonathoz
10 dkg étcsokoládé
2 ek napraforgó olaj
A magokat durvára őröljük.
A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk.
Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük az őrölt diót, mogyorót és mandulát, valamint a narancshéjat és a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi kupacokat halmozunk a tésztából, egymás között kb. 5 centit hagyva. Majd a halmokat a kanál hátuljával kör alakúvá lapogatjuk. (2 tepsire lesz szükség ehhez a mennyiséghez)
175 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk 10-12 percre.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak aztán vesszük ki.
Vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal a darabokra tört csokit. A kihűlt korongok alját belemártjuk a csokiba és a máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra sorakoztatjuk a moszkauereket.
Megvárjuk, míg megdermed a csoki. (Rácsostul a hűtőbe téve felgyorsítható a dermedési folyamat.)