Nagymama csokitortája

Hozzávalók:


800 gr csirkemell

bors
vegeta
100 gr bacon (8 szelet)
100 gr paprikás kolbász
200 gr reszelt trapista sajt
petrezselyem
pici olaj
6+3 tojás

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Habosra verjük a porcukrot a tojások sárgájával és a vízzel. Hozzáadjuk a diót, a sütőporos lisztet, a kávét, a csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Végül hozzáforgatjuk a fehérjehabot.
A kapcsos tortaformát kikenjük zsiradékkal, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát. Kicsit megütögetjük a formát, hogy a nagy buborékok távozzanak a tésztából, és 210 fokra melegített, alsó-felső sütésmódra állított sütőbe rakjuk. 10 perc elteltével a hőmérsékletet 190 fokra csökkentjük, és 40-45 perc alatt készre sütjük a tésztát. (Tűpróba!) Ha a teteje túl gyorsan pirulna, alufóliával letakarjuk.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A főzött részhez a lisztet és az étkezési keményítőt kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, és folyamatosan kavargatva felfőzzük. Nagyjából puding sűrűségűnek kell lennie. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és gyakori kevergetés mellett (hogy ne legyen csomós) kihűtjük.
Tálba kockázzuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót, és alaposan kikeverjük.
A teljesen kihűlt főzött krémet csomómentesre, egyneműre keverjük a cukros kakaóval.
A tésztát háromfelé vágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával, majd a maradékkal kívülről is bevonjuk a tortát. Csokoládéforgáccsal vagy tortadarával díszítjük.
Legalább 12 órát hideg helyen pihentetjük, majd szeleteljük.