Narancsos- csokoládés krémes

Hozzávalók:


Hozzávalók

6 darab
» A csokoládé ganache-hoz:
» 7 dkg tejszín
» 5 dkg étcsokoládé
» Sárgakrémhez:
» 1,1 dl tej
» 4 dkg kristálycukor
» 2 g vaníliás cukor 2 g
» csipet só
» 1 vanília rúd
» 1 dkg krémpor vagy keményítő
» 1 tojássárgája
» A krémes összeállításához:
» kész mélyhűtött leveles tészta
» 9 dkg narancsos marcipán krém
» 30 dkg sárgakrém
» 30 dkg tejszínhab
» 2 dkg kakaópor
» 4 dkg csokoládé

Elkészítés:


A vajas, leveles tésztát a felhasználásig tartsuk hűtőben, és hidegen dolgozzunk vele. A tészta lapokat felvágjuk három egyforma téglalapra, helyezzük sütőpapírral borított sütőlapra. Szitáljunk rá porcukrot, majd terítsünk rá egy sütőpapírt, és egy másik sütőlapot helyezzünk a tetejére nehezéknek. Tegyük be a sütőbe és 180-200 C fokon 15-16 perc alatt süssük aranybarnára.

Elkészítjük a csokoládé ganache-t. Felforraljuk a tejet és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk benne a feldarabolt csokoládét, egészen addig, míg fényes csokoládé krémet kapunk.

Elkészítjük a sárgakrémet vagy más néven cukrászkrémet: étkezési keményítőt vagy cukrászati krémport elkeverünk hideg tejjel és felforraljuk, adunk hozzá egy kis csipet sót. A tojássárgáját cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk fél rúd vanília kikapart magjait. Majd a kikevert tojáshoz hozzákeverjük a forró tejet, összekeverjük. Vissza öntjük a lábasba és folyamatos kevergetés közben besűrítjük. Majd kihűtjük. Közben felverjük a tejszínhabot.

A háromból az egyik lapot, amiből majd hat krémeset vágunk, húzzunk át ganache-zsal, azaz tejszínnel elkevert olvasztott csokoládéval, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy ráderedjen a csokoládé. Egy következő lapot kenjük le narancsos marcipán krémmel. A sárgakrém felébe keverjük bele a kakaót és olvasztott csokoládét, majd lazítsuk fel a tejszínhab felével. A csokis krémet kenjük, a marcipános lapra. A csokoládé ganache-zsal bevont lapot kivesszük a hűtőből, és hat egyforma szeletre vágjuk. És ezeket a lapocskákat helyezzük rá a csokis krémmel megkent lapra, és a szeleteket óvatosan átvágjuk. Ezután a sárgakrém másik feléből, tejszínhabbal lazítva, újra krémet készítünk, és kenjük egyenletesen, a harmadik tésztalapra. Erre a vaníliás krémmel megkent lapra ráhelyezzük az előkészített, felvágott felső részeket, és újból átvágjuk, az így már kész krémes szeleteket.