Narancsos-csokoládés krémtorta
Hozzávalók 10 szelethez:
A piskótához:
4 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál olaj
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
A csokoládés krémhez:
12 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
A narancsos krémhez:
2 csomag hidegen elkészíthető
vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 dl tejszín
1 narancs reszelt héja
A díszítéshez:
1 darab narancs, szeletekre vágva
szeletelt mandula
Tortazselé
A tészta elkészítéséhez a tojássárgáját alaposan elkeverjük a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az olajjal, a fehérjét habbá verjük a cukorral. A két masszát összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Papírral kibélelt tortakarikában először 180 °C fokon 20 percig sütjük, majd 160 °C fokon további 15-20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd habverővel belekeverjük a tejszínt a porcukorral együtt, és kicsit félretesszük hűlni. A narancsos krémhez a pudingport és a narancshéjat simára keverjük a tejjel, majd a tejszínt hozzáadva géppel kihabosítjuk. A piskótalapokat a csokoládé- és a narancskrémmel váltakozva összetöltjük, majd a megmaradt narancsot szeletekre vágjuk, és megdíszítjük vele a torta tetejét. A torta oldalát szeletelt, pörkölt mandulával panírozhatjuk be.
Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, a tetejét lefényezhetjük tortazselével.