Narancszselés csokimousse- torta

Hozzávalók:



Hozzávalók 18 cm-es tortaformához
a tésztához:
10 dkg darált mandula
6 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
1/2 pohár natúr joghurt
6 dkg étcsokoládé (legalább 60% kakaótartalmú)
1,5 teáskanál sütőpor
a formához:
vaj
liszt
a zseléhez:
2 narancs
2 evőkanál porcukor
1 dkg zselatinpor
a mousse-hoz:
20 dkg étcsokoládé
3 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
2 tojás
1 csipet só

Elkészítés:


A tésztához a kakaóport, a cukrot, a joghurtot, a tojást, az olvasztott vajat és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a mandulát. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vajazzuk és enyhén lisztezzük. Beleöntjük a masszát, és 160 fokon 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A mousse-hoz a csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, közben a tejszínt a cukorral felverjük. A tojások sárgáját a tejszínhez adjuk, és simára keverjük. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A csokoládét a tejszínes-tojásos krémhez dolgozzuk, majd a fehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk. Az egészet 1 órára hűtőbe tesszük.
A zseléhez alaposan megmossuk a narancsokat, az egyiknek a héját lábasba reszeljük. A narancsok levét kifacsarjuk, és átszűrve azt is az edénybe öntjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és elkeverjük. A zselatint is beleszórjuk, az egészet csomómentesre dolgozzuk, majd felforraljuk. Gyakori kevergetés mellett kihűtjük, és amikor dermedni kezd, a tészta tetején egyenletesen elosztjuk. A süteményt 10-15 percre hűtőbe tesszük.
A mousse-ból 2-3 evőkanálnyit félreteszünk. A maradékot a zselére szedjük, elegyengetjük, és a tortát 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap a félretett csokoládémousse-t a torta oldalára simítjuk.