Néger- hab torta

Hozzávalók:


Hozzávalók
Tészta
2 db tojás
20 dkg cukor
2,5 dl tejföl
15 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna 1 tk ecetben futtatva
2 ek kakaó

Krém
5 dl tejföl
20 dkg cukor
(opcionálisan vanília aroma)

Máz
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 ek kakaó
2 ek tejföl

Elkészítés:


Keverjük össze a tojást a cukorral, adjuk hozzá a tejfölt, a szódabikarbónás ecetet, a kakaót és az átszitált lisztet.
Zsírpapírral bélelt 18 cm-es kerek forma aljába, éppen csak annyi tésztát öntsünk, hogy befedje a papírt vékonyan.(Érdemes rögtön két papírt vágni!)
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10 perc).

Kivesszük a tésztát, rácson hagyjuk kihűlni, lehúzzuk róla a papírt.

A tészta maradékát (ez a nagyobb rész) a papírral újra kibélelt formába öntjük és ezt is megsütjük, tűpróbáig kb. 20-25 perc.
Ha ez a tészta is kihűlt, kockára vágjuk.

A tortaforma aljába betesszük a lapot, és a kockákat a tejfölös krémmel a tetejére rétegezzük.
Tegyük a hűtőszekrénybe és hűtsük le, mielőtt ráöntjük a mázat, kb. 2 óra.

A mázhoz a vajat olvasszuk fel kis lángon, ha ereszt vizet egy kicsit főzzük le, adjuk hozzá a cukrot, a tejfölt majd a kakaót. Öntsük a torta tetejére és tegyük vissza minimum 1 éjszakára a hűtőszekrénybe.
Az ijesztően híg krémet a tészta másnapra mind beszívja, és egy nedves, lágy, krémes állagú süteményt kapunk.