Hozzávalók: 38 X 25 cm-es tepsihez.
tészta:
4 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
2 evőkanál olaj
tetejére:
baracklekvár
7 tojásfehérje
8 evőkanál cukor
10-15 dkg durvára vágott dió
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem, ez a robotgéppel legalább 7-8 perc. A tál oldalán belecsurgatom az olajat, majd kézi habverővel több részletben, óvatosan hozzákeverem a lisztet. A tepsibe öntöm és elkenem egyenletesen. 15 perc alatt megsütöm.
Közben a 7 fehérjét habbá verem fokozatosan adagolva hozzá a cukrot is.
A tésztát kiveszem és megkenem a baracklekvárral, ráhalmozom a habot is, megszórom a dióval és kb.10-15 percre visszateszem még a sütőbe.
A formában hagyom langyosra hűlni, körben egy lapáttal elválasztom, leveszem a keretet. Vízbe mártogatott késsel vágom kockákra.