Non plus ultra

Hozzávalók:


hozzávalók / 6 adag

A tésztához
320 g finomliszt
280 g margarin
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
A mázhoz és az összeállításhoz
3 db tojásfehérje
200 g porcukor
10 dkg lekvár/ dzsem (ribizli)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz.
A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjéket a cukorral addig verük, amíg a kanál nyoma össze nem folyik. Ebből a sűrű habból minden korong tetejére teszünk egy csúcsos halmocskát.
160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt világosra sütjük.
A tepsiből széles késsel kiszedjük a tésztát, hagyjuk kihűlni.
Párosával a ribizlilekvárral összeragasztjuk a habos tésztakorongokat.