HOZZÁVALÓK 25-30 DARABHOZ:
6 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, 3,5 dl tej, 8 dkg vaj/margarin, csipet só, 45 dkg mogyorókrém, 2,5 dl hideg habtejszín, 2 evőkanál mascarpone, 1-2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet, az olvasztott vajat/margarint. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd a lisztes részhez forgatjuk.
2. Serpenyőben egymás után sütjük a palacsinták egyik oldalát 2-3 percig (míg látjuk, hogy szinte a teteje is megsül – nem kell megfordítani!), majd egy tányérra csúsztatjuk, mogyorókrémmel megkenjük. A következőt mindig a már megkent darabra csúsztatjuk.
3. A tejszínt felverjük a mascarponéval, és a palacsintatortára kenjük. Kakaóporral megszórjuk.