Nutellás hullám

Hozzávalók:


Zsóka Gavlik Recept: hozzávalók: 60 dkg liszt, 2,5 dl lej, 1 tojás, 8 dkg cukor, 50 ml növényi olaj, vagy könnyű olíva, csipet só, 25 gr friss élesztő, reszelt citromhéj, nutella, tojássárgája, tej és cukor a felületre, porcukor szórásra.

Elkészítés:


Oldjuk fel az élesztőt langyos tejben és öntsük egy tálb a együtt a fele liszttel, cukorral, tojással, olajjal, csipet sóval és a reszelt citromhéjjal. Mixerben kis sebességgel indítsuk el a gépet, lassan adagolva adjuk hozzá a maradék lisztet, amíg a tészta szilárd, sima, egyenletes lesz. A tésztát utána kézzel dagasztjuk 10-15 percig. Kerekre formázva, mint egy labdát, kelesztjük egy tálban, melyet lefolpackozunk. Kétszeresére dagasztjuk. kicsi 70-80 gr tömegű kis gombócokra osztjuk.A gombócokat kézzel szétnyomkodjuk és beletesszük a nutellát. Összezárjuk a labdákat. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, beletesszük a gombócokat, és meleg helyen hagyjuk még kelni 15 percet. Ecsettel óvatosan felületet megkenjük a tojássárgája, egy evőkanál langyos tej és egy teáskanál cukor keverékével. Melegítsük a sütőt 180 fokra, és süssük kb 25 percig. Ha nagyon sütétedik a teteje, fedjük le lazán fóliával. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, és szórjuk meg porcukorral.