Olajbogyós, kolbászos piknikkenyér

Hozzávalók:


Hozzávalók

10-12 szelet
» 25 dkg liszt
» 1 ek sütőpor
» 15 dkg csípős kolbász
» 10 dkg fekete olajbogyó
» 4 tojás
» 1 csokor petrezselyem
» 1 dl tej
» 1,5 dl olívaolaj
» 5 dkg joghurt
» só
» bors

Elkészítés:


Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, sütőport, csipetnyi sót és borsot.
Egy másik tálban pedig kézi habverővel összekeverjük a nedves anyagokat: joghurtot, tejet, tojásokat és az olívaolajat.
A kolbászokat kis darabokra felvágjuk, majd kis tálkába tesszük, hozzáforgatjuk a fekete olajbogyókat és átforgatjuk egy evőkanálnyi liszttel.
Ezután hozzáöntjük a száraz anyagok keverékéhez a felaprított petrezselyemmel együtt, majd ebbe belekeverjük a nedves anyagok keverékét is.
Ezt a kolbászos masszát sütőpapírral kibélelt, olívaolajjal kikent formába öntjük, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Sülés közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.