2.5 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
22.5 dkg finomliszt
5 dkg mandula (darált)
20 dkg cukor
12.5 dkg margarin
7 db tojás
25 dkg mascarpone
50 dkg tehéntúró
1 citromból nyert citromlé
2 dkg étkezési keményítő
20 dkg eperlekvár
1 ek porcukor
10 dkg eper (diszítéshez)
A vaníliás cukrot keverjük bele a tejszínbe, és forraljuk fel, pár percig főzzük.
20 dkg lisztet a darált mandulával, 5 dkg cukorral, a margarinnal és 1 egész tojással sima tésztává gyúrunk. Folpack-ba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát két részre osztjuk, az egyiket 24 cm átmérőjűre nyújtjuk, és a forma aljába helyezzük, a másikból pedig peremet csinálunk, a találkozásnál nyomkodjuk kicsit össze a tésztát.
A maradék tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, a túrót, a citromlét és langyos vaníliás tejszínt, majd beleszitáljuk a maradék liszttel elvegyített keményítőt.
A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
A tortalapot megkenjük 5 dkg lekvárral, a maradékot a túrókrémbe forgatjuk.
A krémes masszát a formába öntjük és előmelegített sütőben sütjük.
Hagyjuk kihűlni, a tetejét szórjuk meg porcukorral, és ha van eprünk, díszítsük a tetejét félbevágott eperdarabokkal.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24 cm