Ostoros kalács

Hozzávalók:



- 60 dkg liszt
- 1 /5 dkg/ élesztő
- 4 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 3 tojás sárgája
- 2 evőkanál olaj
- csipet só

Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt a tésztát jól kidagasztani. 6 cipót kerekíteni, fél órát keleszteni.

Ezalatt a tölteléket megcsinálni:
- 1 ráma / 25 dkg /
- 25 dkg /por/cukor
- 1 vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 gyengén felvert fehérje / ez azért kell, mert lágyabb és jobban kenhető lesz a krém! /

Elkészítés:



A puha rámát a cukrokkal kikeverni, hozzá a kakaóport, végül a gyengén felvert fehérjét hozzákeverni, egyneműsíteni.
A cipókat egyenként jó vékonyra kinyújtani, krémmel megkenni, mint a rétest feltekerni.
3-at 3-at összefonni, zsírozott lisztezett tepsibe fektetni, fél órát keleszteni. A megmaradt 1 fehérjét kicsit villával felverni, megkenni a két fonatot. Persze lehet egész tojással is, ha tojnak a tyúkok!!!!
Előmelegített sütőben megsütni. 27x36-os tepsi!