Őszibarack torta

Hozzávalók:


tészta: 2 tojás, 5 dkg cukor, 7 dkg liszt, 1 kk.sütőpor
Krém 1: 1 doboz konzerv őszibarack, 1 zacskó vaníliás puding, cukor ízlés szerint, reszelt citromhéj
Krém 2: 5dl tejszín, habfixáló, kevés cukor

Elkészítés:


A fehérjéket habbá verem a cukorral, bele a sárgák is, majd a sütőporos liszt is. Sütőpapíros tortaformában közepes hőfokon tűpróbáig sütöm. ( ez kb.10-15 perc)

krém 1: 1 doboz őszibarackbefőttet lecsöpögtetek, apróra vágok. 5 dl őszibaracklét pici cukorral és egy zacsi vaníliás főzős pudingporral elkeverek, sűrűre főzöm,majd a végén belekeverem a barackot is. Kicsit hűlhet, majd a formába kenem a tésztára, mehet a hűtőbe pár órára.Lehet bele reszelt citromhéj is, a cukor pedig ízlés szerint.

krém 2 : 5 dl tejszín habbá verve kevés cukorral és habfixálóval ( vagy 1 ek.feloldott zselatinnal) Ezt a tetejére kenem borzasan,díszítés lehet tetszés szerint. Aki akar, keverhet ebbe mascarponét,kb.10-15 dkg-ot, de akkor a tejszín lehet csak 4 dl.