Őszibarackos- tejfölös sütemény

Hozzávalók:


hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

20 dkg margarin
2 egész tojás
15 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 cs sütőpor
Krémhez:

2 cs vaníliás pudingpor
6 ek cukor
6 dl tej
4 dl tejföl
4 tojásfehérje
1 őszibarack konzerv, 470 g (idénygyümölcsből kb. 50-60 dkg)

Elkészítés:


A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére.
Kenjük ki a tepsit margarinnal, majd szórjuk meg liszttel.
Terítsük bele a tésztát, szúrkáljuk meg egy villával.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára.
Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet.
Előmelegített sütőben süssük meg.
Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében tegyük hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára. (Takarjuk le alufóliával, nehogy a tészta megszáradjon.)
Porcukorral meghintve tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C