Padlizsános-mozzarellás csirketorony

Hozzávalók:


60 dkg csirkemellfilé, só, kakukkfű, olivaolaj
2 db padlizsán
4 db paradicsom
12 levél bazsalikom
2 db mozzarella (25 dkg)
2dl száraz fehérbor

Elkészítés:


A csirkemellből 5 dkg-os érméket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, besózzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjûk. Kihűtjük.
A padlizsánból akkora karikákat vágunk, amekkorák a húsérmék, majd nagyon kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. Amikor levesszük a tűzről, sózzuk, így nem enged levet. A paradicsomból is ujjnyi vastag szeleteket vágunk, ezt is elősütjük nagy lángon.. Sózzuk, és kakukkfűvel megszórjuk.
A hozzávalókat rétegezzük: hús, padlizsán, paradicsom, bazsalikom és egy karrika mozzarella. Így állítjuk össze a tornyokat, majd fogpiszkálóval átszúrjuk, és lefedhető, mély tepsibe helyezzük. A bort aláöntjük, és 210 fokon lefedve 10 pecig sütjük.