50 dkg leveles tészta
2 db zsenge padlizsán
2 db közepes paradicsom
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg juhtúró
só
bors
olívaolaj
A padlizsánt héjastól vékonyan felszeleteljük, enyhén sózzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. A paradicsomot gerezdekre, a szalonnát csíkokra vágjuk. A leveles tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kiszúróval vagy pohárral 13 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle, amelyeknek közepére 10 cm átmérőjű köröket jelölünk ki, vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk át. Így lesz pereme a tésztának. A tésztaköröket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A peremet szabadon hagyva, a körök belsejére pakoljuk a padlizsánkarikákat, a szalonnacsíkokat, a paradicsom szeleteket, enyhén sózzuk, borsozzuk és megszórjuk juhtúróval. 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Melegen fogyasztjuk.