Pancho torta

Hozzávalók:


Tészták:
Világos lap:
2,5 dl joghurt
1 db tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna

Sötét lap
2,5 dl joghurt
1 db tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
2 ek kakaó

Töltelék:
600 g banános joghurt
4-5 db banán, karikákra vágva

Dekoráció :
200 g banános joghurt, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral összekeverve
4-5 banán
10 dkg csokoládé + 2 ek. Olaj

Elkészítés:


Készítsük el egymás után a két tésztalapot.
Mindkét eljárás uaz, csak a sötétlapnál adunk hozzá 2 e kakaót.
A joghurtot keverjük össze a tojással, adjuk hozzá a cukrot, majd az előzetesen átszitált, szódabikarbónával elkevert lisztet.
Sütőpapírral kikent 24 cm átmérőjű kerek tortaformában, előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre (tűpróba) mindkét lapot.

A kakaós lapot vágjuk ketté, az alja lesz a torta alja. A másik felét és a fehér tésztát is vágjuk fel kis kockára, és keverjük össze a tölteléknél megadott joghurt és banán mennyiséggel, majd halmozzuk rá a kakaós lapra.

Öntsük le az egészet 200 g cukros banános joghurttal, és egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.

Másnap a vízgőzön felolvasztott, olajjal elkevert étcsokival ragasszuk fel a hosszában félbevágott banánokat az oldalára, és a maradék csokoládét csorgassuk a tetejére. Szórjuk meg mandula forgáccsal.