Pandamaci szelet

Hozzávalók:


Kakaós tészta:

6 tojássárgája
3 dl tejföl
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
Kókuszos tészta:

15 dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
Krém:

6 tojássárgája
6 evőkanál liszt
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
6 evőkanál porcukor

Elkészítés:


A kakaós tésztához a tojások sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük, majd a felét egy közepes tepsibe simítjuk. A kókuszos tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Pöttyöket rakunk belőle a kakaós tésztára, majd ezután a másik fél kakaós tésztát simítjuk erre rá. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a 6 tojássárgáját a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral könnyűre kikeverjük, majd a főzött krémmel együtt kikeverve elkészítjük a krémet. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük. A tetejére is hagyjunk a krémből, majd megszórjuk kakaóporral. Jó ha állni hagyjuk egy éjszaka, mert akkor finom puha lesz másnapra.

A tojásfehérjéből, ami kimaradt, tojásfehérjés püspökkenyeret készítettem.