Pavlova

Hozzávalók:


3 tojásfehérje
½ ek. 20 %-os ecet
200 g porcukor
1 ek. kukorica keményítő
1 cs. vaníliás cukor
lekvár
tejszín
gyümölcsök

Elkészítés:


Előkészítés:
A sütőt 130 fokra előmelegítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tojásfehérjéket az ecettel, keményítővel, vaníliás cukorral és porcukorral kemény habbá verjük (Elektromos habverővel kb. 10 perc)
Elkészítés:
A kemény habot a tepsire kanalazzuk, kör alakúra formáljuk.
Légkeveréses sütőben 130 fokon kb. 40 percig sütjük. Majd nyitott ajtónál a sütőben hagyjuk kihűlni.
Fogyasztás előtt megkenjük lekvárral, rákanalazzuk a habbá vert tejszínt és ízlés szerint gyümölcsökkel megpakoljuk.
Megjegyzés
Akinek van türelme, több kicsi korongot is süthet, akkor nem kell szeletelni, egyesével lehet megtölteni a kis korongokat. Én elkészítettem, a képek közé felteszem a fotókat. A sütőpapír alá tettem az általam gyártott "formát", amire köröket rajzoltam, így közel azonos kis korongokat tudtam sütni. :-)