Piskótához:
6 evőkanál zabkorpa
4 evőkanál kókuszreszelék
4 evőkanál nyírfacukor
5 tojás
1 citrom reszelt héja
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1/4 kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál mandulaforgács
Gyümölcsöntethez:
ízlés szerinti friss vagy fagyasztott gyümölcs
nyírfacukor
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd fel keményre, közben apránként add hozzá a nyírfacukrot.
- Ezután egyenként öntsd hozzá a tojássárgáját, és még kb. három percig verd.
- Vegyítsd össze a zabkorpát a kókuszreszelékkel, a fahéjjal, a citromhéjjal és a szódabikarbónával. Majd óvatosan forgasd bele a tojáshabba.
- Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, majd szórd meg mandulaforgáccsal. Tedd be az előmelegített sütőbe, és süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, hogy jó-e.
- Tisztítsd meg a feldarabolt gyümölcsöt és pár perc alatt főzd össze az édesítőszerrel.