Piskóta variációk

Hozzávalók:


Vizes piskóta
5 tojás, 10 ek. cukor, 10 ek. víz, 10 ek. liszt, 1 csom. sütőpor, csipet só

Cukrász piskóta:
18 dkg kristálycukor
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 tojás

Egyszerű Piskóta:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál porcukor
1 csomag sütőpor

Elkészítés:


Vizes piskóta:
A tojások sárgáját a cukorral és a folyamatosan hozzáadott vízzel habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert fehérje habot. Sütőpapírral bélelt formába öntjük. Előmelegített (180 fok) sütőbe tesszük, majd 5 perc múlva levesszük 160 fokra. Kb. 45 percig (tűpróbával ellenőrizzük) sütjük.

Cukrász piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, először a fehérjét kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a kristálycukrot. Végül hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Kivajazott, kilisztezett tepsiben (vagy sütőpapírral kibélelt) 20 perc alatt (tűpróbáig!) sütjük.

Egyszerű piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a a keményre felvert tojásfehérjét. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 20 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


24 cm-es formába 4 tojásból. A forma oldalát nem szabad kikenni.